فرمانده سپاه: استان‌های جنوبی عمق استراتژیک دفاعی ماست
نوشته شده توسط : breketid

محمد‌علی جعفری می گوید که ایران خطر حمله نظامی را منتفی نمی‌داند

سرلشکر محمدعلی جعفری، فرمانده کل سپاه پاسداران گفته است که در صورت حمله نظامی احتمالی به ایران، استان‌های فارس، یزد، خوزستان، کرمان و هرمزگان عمق استراتژیک دفاعی این کشور محسوب می‌شوند.

آقای جعفری روز دوشنبه اول اسفند، در حاشیه مرحله اصلی رزمایش نیروی زمینی سپاه در منطقه عمومی یزد گفت: "این تمرین‌ها در واقع طراحی‌های دفاعی در سواحل خلیج فارس است که تهدیدات دشمنان علیه جمهوری اسلامی بیشتر از آنجا محتمل است."

آقای جعفری گفته است که ایران احتمال خطر را منتفی نمی‌داند و نیروهای نظامی خود را آماده نگاه می دارد.

طی ماه های اخیر که فشار بین المللی به ایران با وضع تحریم های تازه شدت گرفته و در برخی از محافل از احتمال حمله نظامی به این کشور سخن می رود، نیروهای مسلح ایران دست به برگزاری چند مانور نظامی از جمله در آب های خلیج فارس زده اند.

مانور موسوم به والفجر که در حال حاضر در مناطق عمومی یزد در مرکز ایران در حال برگزاری است، تازه ترین واکنش ایران به بالاگرفتن گمانه زنی ها نسبت به حمله احتمالی نظامی به این کشور است.

فرمانده سپاه ایران در جریان حضور در این مانور، جزئیاتی از اهداف آن را شرح داده است.

آقای جعفری گفته است که "طراحی تاکتیک‌های رزمایش نیروی زمینی سپاه، به دنبال تجربیاتی است که آمریکا در کشورهای همسایه داشته و پس از رصد دقیق کلیه اقدامات، به منظور خنثی‌سازی آن انجام شده است."

رسانه های ایران جزئیات بیشتری از گفته های فرمانده سپاه درباره تاکتیک های این مانور را منتشر نکرده اند و مشخص نیست منظور او از "تجربیات آمریکا در کشورهای همسایه" اشاره به کدام تجربه ها است.

تحلیل - محمد امینی، بی‌بی‌سی

عمق استراتژیک در اصطلاح نظامی به معنای فاصله‌ای است که بین خط مقدم نبرد و مراکز مهم صنعتی و جمعیتی یک کشور وجود دارد. یکی از مهم ترین جنبه‌های عمق استراتژیک این است که در شرایط نبرد، نیروهای مدافع با عقب کشیدن اختیاری از خط مقدم یا عقب رانده شدن در نتیجه شدت حمله دشمن، آنقدر فضای مانور برای عقب نشینی داشته باشند که بتوانند ضربه اولیه دشمن را جذب کنند و سپس به واکنش بپردازند.

در مورد سخنان سرلشکر جعفری، اگر خط ساحلی ایران در خلیج فارس را خط مقدم یک نبرد فرض کنیم، نیروهای نظامی ایران می توانند از استان های جنوبی کشور برای مستهلک کردن دشمن و حمله متقابل پس از تجدید سازمان استفاده کنند.

گفته می شود که کشورهای کوچکی مثل پاکستان و اسرائیل عمق استراتژیک ندارند، اما ایران با مساحت بالای یک میلیون کیلومتر مربع و با توجه به پراکندگی تاسیسات صنعتی و حیاتی اش از جمله کشورهایی است که از عمق استراتژیک مناسبی در جنگ با سلاح های متعارف برخوردار است.

ایالات متحده آمریکا پیش از این در جریان حمله به کشورهای افغانستان (همسایه شرقی ایران) و عراق (همسایه غربی اش) در این کشورها نیروی نظامی داشته و پایگاه های نظامی هم در کشورهای نزدیک ایران دارد.

از جمله ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا در بحرین مستقر است.

روزنامه نیویورک تایمز حدود سه ماه پیش خبر داده بود که آمریکا تصمیم دارد پس از خروج سربازانش از عراق، حضور نظامی خود را در منطقه از طریق افزایش همکاری با دیگر کشورهای عرب خلیج فارس تقویت کند.

به گفته مقام های بلندپایه سیاسی و نظامی آمریکا، این کشور ۴۰ هزار نظامی در منطقه خلیج فارس دارد که آماده پاسخگویی به تحرکات ایران است.

همزمان با بالا گرفتن تنش های لفظی و افزایش احتمال حمله نظامی به ایران، مقام های این کشور از آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای آغاز دوره تازه ای از مذاکرات اتمی با نمایندگان کشورهای غربی خبر داده اند.

یک روز پیش از این، علی اکبر صالحی، وزیر امور خارجه ایران گفته بود که کشورش به دنبال یافتن راه حلی برای خروج از بحران کنونی است.

آخرین دور گفت و گوهای ایران و کشورهای ۱+۵ (اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل به همراه آلمان) زمستان سال گذشته در استانبول ترکیه برگزار شد و بدون دستاورد مشخصی پایان یافت.

از آن زمان تاکنون، تحریم ها علیه ایران شدت گرفته و در یکی از آخرین موارد، اعضای اتحادیه اروپا خرید نفت از ایران را تحریم کرده اند.





:: برچسب‌ها: سفر , نقاشی های دیواری ,
:: بازدید از این مطلب : 287
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : سه شنبه 2 اسفند 1390 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: